Samuëlproject - Levenskeuzes vanuit het gebed

Samuëlproject

Je bent tussen 20 en 30 jaar en je maakt volop plannen voor de toekomst: studies, loopbaan, relaties... Bij de keuzes die je maakt wil je niet alleen je talenten, voorkeuren en verlangens een rol laten spelen, je wil er ook uitdrukkelijk je geloof bij betrekken. Omdat je weet (hoopt) dat je een vrij en gelukkig mens wordt wanneer je met God verbonden leeft en je je leven bouwt op wat Hij van je verlangt.

Samuël wil je helpen om het verlangen van God over je leven op het spoor te komen. Uitgangspunt is de ervaring van zovele mensen dat het inderdaad wáár is wat er gezegd wordt en geschreven staat: dat ‘God’ niet zomaar een abstract begrip of stoplap is, maar een levende Aanwezigheid, een God die zich laat kennen en mensen ‘aanspreekt’ in hun diepste verlangen naar bevrijding en vervulling, naar een goed, mooi en gelukkig leven...

3 pijlers

Centraal in het geheel staat de lectio divina, een beproefde manier om de bijbel te openen, ermee te mediteren en te bidden, en daardoor een brug te slaan tussen een bijbelverhaal en je eigen leven. Het hele proces duurt zo’n acht maanden en rust op drie pijlers. Elke dag mediteer je een halfuur met een bijbeltekst, om de twee weken heb je een gesprek met een begeleider en tenslotte neem je deel aan de maandelijkse bijeenkomst op zondag. Je wordt dan ingewijd in het lezen van de Schrift en in het persoonlijk gebed. Er is ook tijd voor uitwisseling en gezamenlijk gebed.

Meer info over de data en inschrijvingen op www.oudeabdij.be/samuelproject